ORGELET ER EN FORLENGELSE AV VÅRE OG TEIGENS LUNGER (2017)

I Orgelet er en forlengelse av våre og Teigens lunger jobber Marie Bergby Handeland og Morten Liene med den sakrale og opphøyde Jahn Teigen, for de vet at Teigen ofte er trist. Ved hjelp av et lite femtitallsorgel synger de et knippe av hans beste låter, slik som Optimist, Mil etter mil og Bli bra igjen. I sine versjoner av låtene gir de seg hen til store følelser og inderlige kropper. De har jobbet låtene inn i kroppen til det kun er begeistring igjen.


 Orgelet er en forlengelse av våre og Teigens lunger har gjestet Norsk Litteraturfestival, Ravnedans, Teaterfestivalen i Fjaler, Litteratursymposiet i Odda, Oktoberdans, Multiplié, Sånafest, bLEST Litteraturfest, Grenland Friteater, Dansens hus og i Voie Kirke, samt en rekke private hus og hager som en del av deres større tjenesteverk ÅPNINGER (2016).

 

Orgelet er en forlengelse av våre og Teigens lunger er en del av Marie og Mortens konsertserie Ønskekonserten. I samme serie finnes også Alle Angrer (2016) og NULL (2018).

 

«Et annet sentrum i festivalen (….) besto av Marie Bergby Handeland og Morten Lienes lille serie av musikalske hyllester til inderligheten og alvoret i det tilsynelatende banale. Fellesnevneren er «store og varme følelser i kropp og stemme», med koreografi som grunnstruktur. (…..) å stige inn i den befriende lettheten som omgir Handeland og Lienes gjennomgang av Jahn Teigens største hits i Orgelet er en forlengelse av våre og Teigens lunger. De to satt ved siden av hverandre og sang mens de akkompagnerte seg selv «firhendig» på et gammeldags, billig elektrisk hjemmeorgel fra 1950-tallet av merket Magnus, uten muligheter til å nyansere anslag, intensitet eller volum. (….) Samtlige låter ble, så vidt jeg kunne bedømme, framført i moll, uavhengig av originalen. Dette som en understreking av den potensielle innebygde tristessen som Teigen selv kanskje ikke alltid makter å forløse i sine egne låter. På den måten kom det mirakuløst nok noe rørende ensomt og lengtende over blant annet refrenget til sangen Sala Palmer fra musikalen Fantomets glade bryllup.»                                - Les hele Chris Erichsens anmeldelse av Oktoberdans her.

 

 

Orgelet er en forlengelse av våre og Teigens lunger er støttet av Norsk Kulturråd og Fond for utøvende kunstnere.