top of page
stue_edited.jpg

 

NY

NORSK GAMMEL-

DANS

NY NORSK GAMMELDANS

Ny norsk Gammeldans er dansesoloer utøvd av eldre i deres egne stuer om morgenen, via radiokanalen P1+. Soloene danses alene og ses ikke på av noen, men utøves annenhver onsdag fra 08:50 til 09:00 av så mange som vil i eks antall stuer. Navnene på dem som skal danse leses opp på radioen etterfulgt av en god danselåt. Ny norsk Gammeldans er et felles delt øyeblikk for dem som er med, en måte å starte dagen på sammen, og et kroppslig samhold blant eldre på kryss og tvers av Norge. Slik blir Ny norsk Gammeldans også en gruppekoreografi og et felles verk utøvd på onsdager - både for dem som er med og de andre radiolytterne. 

Soloene er frie i form og stil, og om man vil kan man kle på seg et bestemt antrekk. Dansen kan gjøres ved å ta hele stua i bruk eller kun en del, og den kan gjøres stående, sittende eller liggende. I forkant har hver solist en samtale om dans med Marie over telefon. Stua det skal danses i beskrives for Marie, og sammen tenker de på koreografiske muligheter i den. Man kan bestemme seg for bevegelser eller steder i rommet som ønskes å ha med i dansen, eller holde det åpent.

Konsept: Marie Bergby Handeland

Samarbeidspartner: P1+

 

I løpet av våren og sommeren 2021 ble Ny norsk Gammeldans utøvd av blant andre: Kari (94) på Veiland, Sissel (84) i Oslo, Agnes (91) i Oslo, Bjarne (76) i Oslo, Ragnhild (88) i Kristiansand, Alf (86) i Trondheim, Åshild (87) i Oslo og Liv (95) i Tromsø. 

Ny norsk Gammeldans er også et samtaleformat mellom Marie og de eldre, om hva slags plass dans, kropp og bevegelse har hatt gjennom deres liv.  

bottom of page