top of page

SIX MOVING GUITARS

SIX MOVING GUITARS

SOFA MUSIC, 2019

Six Moving Guitars er et koreografert musikkverk for seks gitarer. Koreografien og lyden er uadskillelig knyttet sammen - bevegelsen av gitarene er alltid instrumental for den spesifikke romlige og klingende effekten. Stykket kan også sees på som en studie i hvordan mennesker, uten nødvendigvis å være utdannede musikere og/eller dansere, kan handle sammen i en musikalsk situasjon basert på lytting og romlig orientering.

 

Six Moving Guitars er utgitt av plateselskapet SOFA MUSIC, og kan høres online her.

 

Våren 2021 gjestet Six Moving Guitars We Sing for the Future Festival av Louth Contemporary Music Society, som et filmverk, filmet av Jenny Berger Myhre. Se og hør konserten her

Arbeidet med Six Moving Guitars har sitt utspring i Femtimeteren (2018), - et koreografisk lydarbeid i en gammel industrihall.

Komponist: Fredrik Rasten Konsept, koreografi og utøvelse: Fredrik Rasten, Marie Bergby Handeland, Mathilde Øverland, Erlend Albertsen, Catharina Vehre Gresslien og Hans Pålsen Kjorstad Foto: Elin Osjord Film: Jenny Berger Myhre Lyd: Espen Reinertsen

«...denne musikken er dirrende proppfull av nerve og skjønnhet.» (...) ikke-virtuose anslag og rolige trinn fra utøverne skaper en helt egen form for bevegelse, med både aktiv og passiv resonans i gitarstrengene, og i nervetrådene vil jeg tillegge.» (...) Som lytter kan vi bare forestille oss de seks musikerenes bevegelser, men vi kan høre dem subbe beina mot bakken, føle kroppstemperaturen deres, og merke hvorden bevegelsene deres gir en innvirkning på lydene, som ringer i vannet.»   

- Anmeldelse Jazznytt

bottom of page