top of page

Orgelet er en forlengelse av våre og Teigens lunger

 

BANANAZ, 2020

LITTERATURHUSET I OSLO, 2019

KORTREIST DANSEFESTIVAL, 2019

VINTERSCENEN, 2019

OKTOBERDANS, 2018

MULTIPLIÉ DANSEFESTIVAL, 2018

DANSENS HUS OSLO, 2017

DEICHMANSKE BIBLIOTEK AVD. GRÜNERLØKKA, 2017

BLEST LITTERATURFEST, 2017

LITTERATURSYMPOSIET I ODDA, 2017

TEATERFESTIVALEN I FJALER, 2017

RAVNEDANS, 2017

SÅNAFEST, 2017

NORSK LITTERATURFESTIVAL, 2017

VOIE KIRKE KRISTIANSAND, 2017

+ Private hus og hager som en del av tjenesteverket ÅPNINGER

I Orgelet er en forlengelse av våre og Teigens lunger har Marie Bergby Handeland og Morten Liene jobbet frem en sakral og opphøyd Jahn Teigen. Ved hjelp av et lite femtitallsorgel synger de et knippe av hans beste låter, slik som Optimist, Mil etter mil og Bli bra igjen. I sine versjoner av låtene gir de seg hen til store følelser og inderlige kropper, inspirert av Teigens egen undersøkelse av hvorfor det er så mye enklere for ham å gråte nå enn for en del år siden. Teigen lengter, gråter, men er også verdens lykkeligste mann.

Av og med: Marie Bergby Handeland og Morten Liene

Foto: Morten Arnfred

Støttet av: Norsk Kulturråd og Fond for utøvende kunstnere

 

Orgelet er en forlengelse av våre og Teigens lunger er en del av Marie og Mortens konsertserie Ønskekonserten. I samme serie finnes også Alle Angrer (2016) NULL (2018) og Grease is the way we are feeling (2019).

 «Et annet sentrum i festivalen (….) besto av Marie Bergby Handeland og Morten Lienes serie av musikalske hyllester til inderligheten og alvoret i det tilsynelatende banale. Fellesnevneren er «store og varme følelser i kropp og stemme», med koreografi som grunnstruktur. (…..) å stige inn i den befriende lettheten som omgir Handeland og Lienes gjennomgang av Jahn Teigens største hits i Orgelet er en forlengelse av våre og Teigens lunger. De to satt ved siden av hverandre og sang mens de akkompagnerte seg selv «firhendig» på et gammeldags, billig elektrisk hjemmeorgel fra 1950-tallet av merket Magnus, uten muligheter til å nyansere anslag, intensitet eller volum. (….) Samtlige låter ble, så vidt jeg kunne bedømme, framført i moll, uavhengig av originalen. Dette som en understreking av den potensielle innebygde tristessen som Teigen selv kanskje ikke alltid makter å forløse i sine egne låter. På den måten kom det mirakuløst nok noe rørende ensomt og lengtende over blant annet refrenget til sangen Sala Palmer fra musikalen Fantomets glade bryllup.»   - Scenekunst.no

DSC05004.jpg
bottom of page